Tyto recepty na plněné zapečené brambory nejsou pouhou přílohou!
Jsou tak výživné a syté, že si je můžete vychutnat i jako hlavní chod.
S jakou náplní si je vychutnáte vy?
Naše recepty
Jak dlouho péct syrové brambory?
Pokud jde o pečení brambor v troubě, proces je jednoduchý. Vše, co potřebujete, je správný druh brambor (nejlépe červenohnědé) a trochu oleje (pro tu křupavou slupku). Upečou se v troubě asi za hodinu. A zatímco někteří lidé používají k „pečení“ brambor mikrovlnnou troubu, trouba uvaří vaše brambory rovnoměrněji, takže pokaždé vyjdou perfektní.
Jaký druh brambor je nejlepší na pečení?
Můžete upéct opravdu jakýkoli druh brambor, ale nejlepší brambory na pečení jsou ty, které mají nízký obsah vlhkosti a vysoký obsah škrobu, jako jsou červenohnědé brambory. Voskovitější brambory jako yukon gold nebo brambory s červenou slupkou nebudou mít při pečení tak nadýchaný střed.
Při jaké teplotě pečete brambory?
Doporučujeme péct brambory při 200 ˚C, abyste získali nejlepší strukturu uvnitř a nejkřupavější slupku vně.
Mají se brambory zabalit do alobalu?
Ne! Zabalení brambor do alobalu zadrží vlhkost – což znamená, že se brambory začnou vařit. Pokud je zabalíte do alobalu, místo křupavých brambor vyjdou rozmočené.
Jak dlouho byste měli brambory péct?
V závislosti na velikosti by mělo stačit 50 minut až 1 hodina při 200 ˚C a výsledkem je dokonale nadýchaná dužina s křupavou slupkou.