Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 bažant
- sůl
- divoké koření
Nádivka:
- 1–2 housky
- 1 vejce
- půl hrnku podušených hub
- 2 cibule
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg kuřecích jater
- sůl
- pepř
- špetka kari koření a špetka chilli koření
Postup receptu
- Očištěného bažanta osolíme zvenku i zevnitř, zlehka poprášíme kořením a naplníme nádivkou
- Na nádivku rozkrájíme housky na kostičky, zvlhčíme je vodou nebo mlékem, přidáme vejce, podušené houby, na kostičky nakrájenou slaninu, umletá nebo rozmixovaná kuřecí játra, sůl a koření
- Vše promícháme
- Naplněného bažanta zašijeme nebo pevně ovážeme nití a upečeme za častého podlévání doměkka
- Rozporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím