Kapra si o svatém týdnu také můžete připravit na voňavých žampionech.
Ingredience
- 1 menší kapr
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce šťávy z citronu
- 100 g slaniny
- 100 g žampionů
- 1 svazek petržele
Postup
- Nakrájejte slaninu na malé proužky. Očistěte houby a nakrájejte je na malé kostičky o průměru 0,5 mm.
- V pánvi opečte slaninu, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a dále opékejte, dokud se nevypaří všechna tekutina.
- Omyjte petržel, osušte ji a lístky najemno nakrájejte. Půlku petržele přidejte k houbám.
- Omyjte kapra, osušte a na obou stranách jej několikrát prořízněte až k páteři. Rybu osolte a opepřete a postříkejte šťávou z citronu. Vnější stranu potřete olejem.
- Kapra naplňte žampionovou směsí. Rybu pokryjte zbývající petrželí a zabalte do alobalu.
- Grilujte na nízkou teplotu zhruba 20 minut, občas otočte. Kapra podávejte s vaší oblíbenou přílohou.