Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto
- 40 dkg polohrubé mouky
- 2,5 dkg droždí
- 3 lžíce cukru
- špetka soli
- 4 lžíce rozehřátého tuku
- 1 žloutek
- 2 dl mléka.
Náplň
- 10 dkg nadrobno nasekaných nebo mletých ořechů
- 10 dkg rozinek
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce medu nebo cukru
- 1 lžíce rumu
Postup receptu
- Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout
- Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, poklademe náplní, stočíme do tvaru věnce, vložíme na tukem vymazaný plech a nůžkami nastříháme na povrchu dílky
- Při pečení se tam těsto otevře a je vidět náplň
- Pak těsto vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova
- Prochladlý věnec z trouby vyjmeme, pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou a ozdobíme