Plňka z rohlíků s uzeným vepřovým masem

Plňka z rohlíků s uzeným vepřovým masem

Tradiční nádivka je jednou z mnoha pochoutek, kterou během svátků jara připravujeme. Každá jednotlivá receptura je něčím specifická a má i svou jedinečnou chuť. Proto můžete připravit každý den jinou a vždy bude chutnat odlišně než ta, která byla předchozí den.

Ingredience:

  • 10 měkkých rohlíků
  • 2 hrnky vepřového vývaru
  • 10 žloutků
  • 10 vaječných bílků
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g pečeného vepřového ramínka
  • 500 g vařeného uzeného vepřového masa
  • 2 hrsti mladých kopřiv
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžíce pažitky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce čerstvého másla
  • Strouhanka na vysypání pekáče
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů, pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  • Pažitku s petrželí jemně nasekáme, kopřivy propláchneme a nakrájíme.
  • Rohlíky nakrájíme a dáme do mísy. Zalijeme vepřovým vývarem a promícháme.
  • Bílky s trochou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
  • K rohlíkům přidáme žloutky, kopřivy, petržel, pažitku, majonézu a prolisovaný česnek. Znovu zamícháme.
  • Vepřové ramínko i uzené maso nakrájíme na menší kostičky a vhodíme do mísy.
  • Přisypeme prášek do pečiva a trochu osolíme.
  • Nakonec vmícháme sníh z bílků a naposledy několikrát zamícháme, aby se vše spojilo.
  • Přendáme do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
  • Nádivku můžeme ihned po upečení servírovat, dokud je ještě teplá, ale skvěle chutná i studená.

Tip: Pokud nechcete kupované rohlíky, zkuste si je vyrobit. Mrkněte, jak pečeme rohlíky a jiné pečivo doma.

Velikonoční nádivka s česnekem a vepřovým masem.
Zdroj: http://czechgastronomy.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.