Pro ty, kteří si potrpí na klasických a tradičních pokrmech, zde máme i recept na staročeskou cibulovou polévku. Je jednoduchá a pochutná si na ní celá rodina.
Ingredience
- 4ks velké cibule
- 2ks menší/střední brambory
- 3 lžíce olivového oleje
- 4-5ks žampionů
- 2 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- 4 lžíce hladké mouky
- zelená nať na ozdobu
- sýr na ozdobu
Postup
- Nejprve oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
- Na pánvi rozpalte olej a orestuje cibuli. Poté ji zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte.
- Cibuli zalijte studenou vodou, zamíchejte a vařte dalších 20 minut.
- Mezitím si nakrájejte brambory na kostky a oloupejte žampiony, které taktéž nakrájejte na plátky.
- Po uvaření cibule, vše rozmixujte a propasírujte.
- Nakrájené brambory se žampiony orestujte na pánvi s olejem.
- Opečené brambory se žampiony přidejte do polévky a poté vařte do měkka.
- Nakonec polévku zjemníte tak, že přilijete smetanu. Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotovou polévku servírujte v miskách ozdobenou zelenou natí a sýrem.