Díky pomalému způsobu vaření se do polévky uvolní zdravé látky, jako je kolagen či minerály, které jsou pro náš organismus velmi prospěšné.
Ingredience:
- 1 menší slepice
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/4 celeru
- 2 řapíkaté celery
- 1 stroužek česneku
- koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
- čerstvá petrželka nebo libeček
- sůl
Postup:
- Slepici vložte do hrnce s vodou.
- Do hrnce přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
- Vodu osolte a vložte do ní rovněž sáček s kořením na vývar.
- Následně vývar táhněte (vařte těsně pod bodem varu) na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
- Když je maso měkké, vývar sceďte.
- Uvařenou zeleninu poté nakrájejte na kostičky a slepici oberte.
- Maso následně rovněž pokrájejte na menší kousky.
- Poté maso i zeleninu vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.
Pokud chcete, můžete do polévky přidat rovněž nudličky, knedlíčky či kapání.
Máte slabost pro nádivku? Inspirujte se našimi recepty na nádivku 9krát jinak!