Poctivá domácí slepičí polévka

Poctivá domácí slepičí polévka

Díky pomalému způsobu vaření se do polévky uvolní zdravé látky, jako je kolagen či minerály, které jsou pro náš organismus velmi prospěšné.

Ingredience:

  • 1 menší slepice
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 1/4 celeru
  • 2 řapíkaté celery
  • 1 stroužek česneku
  • koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
  • čerstvá petrželka nebo libeček
  • sůl

Postup:

  1. Slepici vložte do hrnce s vodou.
  2. Do hrnce přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
  3. Vodu osolte a vložte do ní rovněž sáček s kořením na vývar.
  4. Následně vývar táhněte (vařte těsně pod bodem varu) na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
  5. Když je maso měkké, vývar sceďte.
  6. Uvařenou zeleninu poté nakrájejte na kostičky a slepici oberte.
  7. Maso následně rovněž pokrájejte na menší kousky.
  8. Poté maso i zeleninu vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.

Pokud chcete, můžete do polévky přidat rovněž nudličky, knedlíčky či kapání.

Miska se slepičím vývarem, zeleninou a nudličkami
zdroj: taste.com.au

Máte slabost pro nádivku? Inspirujte se našimi recepty na nádivku 9krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.