Poctivá koprová omáčka s hovězím masem

Poctivá koprová omáčka s hovězím masem

Pro masožrouty. Varianta receptu na koprovou omáčku vylepšenou obzvláště pro gurmánské jazýčky.

INGREDIENCE:

  • 1500 g hovězího zadního masa
  • 2 plátky slaniny
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 3 lžíce kopru
  • ½ citronu
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 150 ml smetany šlehání
  • sůl 
  • pepř
  • ocet 
  • cukr

POSTUP:

  • Hovězí maso si umyjte, osušte a prošpikujte slaninou. 
  • Osolte, opepřete, dejte do pekáčku, dejte na něj zhruba 3 lžíce másla, podlijte vínem.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C.
  • Po 15 minutách teplotu snižte na 160 °C a nechte péct ještě hodinu a půl.
  • Nezapomeňte na pravidelné podlévání výpekem.
  • Poté troubu vypněte a nechte ještě na 10 minut v troubě, násleďne jej vyjměte a zabalte do alobalu.
  • Výpek si nařeďte do 250 ml tekutiny (tu využijeme na omáčku). 
  • Zbytek másla si nechte v hrnci rozpustit, zaprašte moukou, udělejte jíšku a podlijte výpekem. 
  • Chvíli vařte, pak přidejte smetanu ke šlehání, sůl, pepř, nasekaný kopr, citronovou kůru a dochuťte cukrem a octem. 
  • Omáčku podávejte s masem nakrájenými na plátky a ideálně knedlíkem.
Koprovka s hovězím masem a karlovarským knedlíkem jako luxusní oběd.
tasteactually.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.