Poctivá kulajda

Poctivá kulajda

Hustá a jemná zároveň. Tento recept na kulajdu vám bude připomínat jídlo od babičky.

INGREDIENCE:

  • ½ hrnku na plátky nakrájených žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ hrnku najemno nakrájené cibule
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžičky celozrnné mouky
  • sůl
  • 2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
  • ½ smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • pepř
  • vejce
  • citron 
  • cukr

POSTUP:

  • Vejce si dejte uvařit na tvrdo. 
  • Česnek si nakrájejte nadrobno a osmažte na másle. 
  • Přidejte cibuli a restujte do zlatova. 
  • Následně přidejte žampiony, restujte asi 4 minuty, pak posypte moukou, chvilku pražte, osolte, opepřete a pak podlijte vývarem. 
  • Míchejte do zhoustnutí. 
  • Vařte do měkka. 
  • Před koncem přidejte kopr, chvíli povařte, pak smetanu, pepř, sůl. 
  • Úplně nakonec ji dochuťte citronovou šťávou a cukrem. 
  • Podívajte s půlkou vejce. 
Poctivá kulajda musí být hustá a plná surovin.
tresbohemes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.