Poctivá mandlová štola s tvarohem

Poctivá mandlová štola s tvarohem

I když většinou se tato vánoční pochoutka připravuje z čerstvého droždí, existují i varianty s práškem do pečiva. Tento recept je toho dokladem.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 200 g másla
  • 180 g cukru
  • 120 g nasekaných mandlí
  • 2 vejce
  • 100 g rozinek
  • 50 g kandované citronové kůry
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • špetka kardamomu
  • špetka muškátového oříšku
  • malé množství rumu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva

Na potření

  • 60 g rozpuštěného másla
  • 4 PL moučkového cukru

Postup:

  1. Nejprve smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  2. Poté směs smíchejte s kořením, rumem, vejci, máslem a tvarohem a ručně nebo s pomocí kuchyňského robota vypracujte hladké těsto.
  3. Vmíchejte kandované ovoce.
  4. Těsto vytvarujte do tvaru štoly.
  5. Předehřejte troubu na 175°C a plech vyložte pečicím papírem.
  6. Vánoční štola se peče přibližně po dobu 60 minut.
  7. Ještě horkou ji následně potřete rozpuštěným máslem a hustě posypte moučkovým cukrem.
Mandlová varianta oblíbeného vánočního moučníku připravovaná z tvarohu.
zdroj: gutekuche.at

Patříte mezi milovníky mandlí? Využijte je kromě štoly také při přípravě mandlového vánočního cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.