Tento recept je trošku netradiční. Rýže je totiž obsažena už přímo v paprikách.
Pochutnejte si na tomto výborném, rychlém a snadném jídle.
Ingredience
Papriky:
- 450 g hovězího masa
- ½ šálku dlouhozrnné bílé rýže (nevařené)
- 1 šálek vody
- 6 zelených paprik
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- ¼ čajové lžičky sušeného česneku
- ¼ čajové lžičky sušené cibule
- sůl
- pepř
Omáčka:
- tymián a bazalka na dochucení
- 1 bobkový list
- 10 ks celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 cibule
- 25 g másla
- 1 rajský protlak
- cukr (na dochucení)
- ½ citronu
- 1 plechovka krájených rajčat
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a dejte vařit rýži, přibližně na 20 minut, do osolené vody.
- Na pánvi osmahněte hovězí maso. Smažte, dokud maso nezačne hnědnout.
- Papriky omyjte a jejich vrcholky odřízněte. Odstraňte z jejich středu semena a všechny membrány.
- Papriky vložte do pánve nastojato. Pokud by vám papriky nechtěly v pekáči stát, je možné odříznout i spodní část.
- V misce smíchejte uvařenou rýži, opečené hovězí maso, rajčata z 1 plechovky, worcestrovou omáčku, cibuli, česnek a sůl s pepřem.
- Touto směsi naplňte každou papriku v pekáči, který je vymazaný olejem, aby se papriky nepřichytily ke dnu.
- Vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu, dokud papriky nezměknou.
- Zatímco se papriky pečou, připravte si omáčku.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpuštěném másle ji osmahněte do sklovata.
- Přidejte protlak s druhou plechovkou rajčat a promíchejte.
- Po chvíli vše rozmixujte do hladka a přidejte všechno koření.
- Přilejte asi 0,5 l vývaru a dochuťte solí a pepřem.
- Vařte asi 10 minut. Je-li to nutné, přidejte mouku na zahuštění.
- Výslednou omáčku oslaďte dle vlastní chuti a přidejte pár kapek citronové šťávy pro kyselejší chuť.
- Jakmile je rajská omáčka s plněnými paprikami hotová, můžete ihned podávat.