Poctivá rybí polévka z kapra

Poctivá rybí polévka z kapra

Tuto rybí polévku z kapra oceníte nejen na Vánoce. S kořenovou zeleninou tvoří dokonalou souhru.

INGREDIENCE

Na vývar:

  • 250 g kapřích kostí (může být i hlava bez očí)
  • kapří jikry a mlíčí (kdo má rád)
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 menší cibule
  • 2 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 1 litr vody

Na polévku:

  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 100 g kapra případně
  • petrželka
  • špetka muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • Kapří skelet i hlavu si dáme do hrnce spolu s kořením, očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou, celou cibulí ve slupce. 
  • Přidáme vodu a sůl. 
  • Vývar přivedeme k varu, po dosažení varu ztlumíme a necháme probublávat minimálně hodinu. 
  • Pak vývar scedíme. 
  • V druhém hrnci si orestujeme základ polévky na másle. 
  • Na kostičky nakrájenou zeleninu včetně cibule a jiker a mlíčí restujeme, pak zasypeme moukou, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí zeleniny.
  • Pokud používáme mlíčí, po uvaření jej odblaníme a nakrájíme na kousky.
  • Před koncem přidáme muškátový oříšek a petrželku.
Kapří polévka se zeleninou.
niftyrecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.