Každá zmrzlina má něco do sebe a ta vanilková je jejich královnou. Příprava není těžká a výsledek potěší všechny milovníky tohoto sladkého mlsání.
Ingredience:
- 2 hrnky smetany ke šlehání (35 %)
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 2 lžíce kvalitního vanilkového extraktu
- čokoládový toping na ozdobu (může být i karamelový nebo jahodový)
Postup:
- Suroviny dáme postupně do mísy (bez topingu) a důkladně promícháme, aby se vše spojilo.
- Poté přendáme do zmrzlinovače a podle návodu od výrobce zpracujeme po určenou dobu.
- Hotovou zmrzlinu je možné ihned servírovat, jen ozdobíme čokoládovým topingem (nebo jiným).
- Pokud chceme ještě uložit do mrazáku, dáme do vzduchotěsné mrazuvzdorné nádoby, pokapeme topingem a dáme do mrazáku.
- Pak už jen stačí zmrzlinu vyndat, nechat chvilku povolit a hned můžeme podávat.