Recept na zelňačku je opravdu poctivý. Nechybí základ ze slaniny a má jemnou rajčatovou chuť.
INGREDIENCE:
- 100 g slaniny nebo špeku
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce papriky
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky kmínu
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky pepře
- 1 lžička cukru
- 4 hrnky kuřecího vývaru nebo vody
- 500 g kysaného zelí
- ⅓ hrnku zakysané smetany
POSTUP:
- Slaninu si nakrájejte na kostičky a osmažte nasucho do křupava.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a restujte.
- Přidejte rajský protlak a chvíli vařte, následně přidejte i zelí bez šťávy, koření, podlijte vodou či vývarem a nechte vařit asi 20 minut.
- Na konci vaření přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte.
- Případně dochuťte solí nebo cukrem.