Klasický recept na kuře na paprice, tak jak ho připravovaly naše babičky.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 400 ml smetany
- 3 PL másla
- 2 cibule
- 2 PL sladké papriky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 PL hladké mouky
- sůl
Postup
- V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli
- Na cibuli vložte omytá a osušená kuřecí stehna, zasypte solí a paprikou
- Promíchejte, aby se maso v koření ze všech stran obalilo a chvilku opečte
- Zalijte kuřecím vývarem
- Duste pod pokličkou 30 – 40 minut, občas promíchejte
- Hotové maso vyjměte z omáčky a dejte na chvíli stranou
- Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte do hrnce s omáčkou
- Promíchejte a pár minut povařte
- Dochuťte solí a rozmixujte do hladka
- Maso vložte zpět do omáčky
- Kuře na paprice podávejte s kynutým knedlíkem