Klasický vývar trochu jinak? Ano, i tento tradiční pokrm lze vylepšit. Pojďte si zkusit recept na vývar, do kterého přidáte trochu sýra a vejce.
Ingredience
- 0,5 kg hovězího masa
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1 ks celer
- 1 ks větší cibule
- 100g sýr eidam
- 4 kuličky celého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 ks hřebíček
- Petrželka sekaná
- Sůl
- 4 ks vejce
Postup
- Očistěte si maso, omyjte vodou a vložte do hrnce se studenou vodou.
- Přidejte očištěnou zeleninu, koření, cibuli, osolte dle chuti a přiveďte k varu.
- Pozvolna vyvářejte alespoň hodinu.
- Opatrně vyklepněte vejce na naběračku a vložte do vroucí vody, kde jej vařte asi 2 minuty.
- Po uvaření vejce vyndejte a vložte do talířů, ve kterých se bude polévka servírovat.
- Zceďte vývar a dochuťte dle vašeho gusta.
- Vývar nalijte do talířů na uvařená vejce.
- Posypte sýrem a nasekanou petrželkou.