Poctivý vývar se sýrem a vejcem

Poctivý vývar se sýrem a vejcem

Klasický vývar trochu jinak? Ano, i tento tradiční pokrm lze vylepšit. Pojďte si zkusit recept na vývar, do kterého přidáte trochu sýra a vejce.

Ingredience

  • 0,5 kg hovězího masa
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks celer
  • 1 ks větší cibule
  • 100g sýr eidam
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 ks hřebíček
  • Petrželka sekaná
  • Sůl
  • 4 ks vejce

Postup

  • Očistěte si maso, omyjte vodou a vložte do hrnce se studenou vodou. 
  • Přidejte očištěnou zeleninu, koření, cibuli, osolte dle chuti a přiveďte k varu. 
  • Pozvolna vyvářejte alespoň hodinu.
  • Opatrně vyklepněte vejce na naběračku a vložte do vroucí vody, kde jej vařte asi 2 minuty.
  • Po uvaření vejce vyndejte a vložte do talířů, ve kterých se bude polévka servírovat. 
  • Zceďte vývar a dochuťte dle vašeho gusta.
  • Vývar nalijte do talířů na uvařená vejce.
  • Posypte sýrem a nasekanou petrželkou.
Vývar se sýrem a vejcem
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.