,,Pohanka zasytí.“
,,Je skvělá při alergii na lepek.“
,,Působí proti oparům.“
Koupili jste v euforii 3 balení a teď přemýšlíte, co s ní budete dělat?
Pak jste tu správně!
Máme pro vás 10 luxusních receptů na recepty z pohanky ve sladkých i slaných variantách.
Naše recepty
Tipy na přípravu pohanky
Chceme-li mít jídlo z pohanky chutné, není na škodu ji předem trochu opražit, ztratí svou mírně natrpklou chuť a nahradí ji jemnou oříškovou chutí a při další přípravě zůstává celá. Na zapékání používáme většinou pohanku ve formě krupek nebo lámanky.
Pokud necháte pohanku vždy předem nabobtnat v mléce (místo vody nebo vývaru), její chuť bude jemnější a dětem se bude více zamlouvat.
Pohanka byla významnou součástí kuchyně po mnoho staletí, pak téměř vymizela.
Touha po zdravém životním stylu ale opět oživila zájem o tuto jedinečnou plodinu. Co to pohanka vlastně je? Jaké jsou její druhy? A zdravotní benefity? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o pohance!
Inspirovali jste se? Sdílejte recept s přáteli a podělte se s nimi o kulinářské dojmy!