Ty nejlepší recepty z pohanky na jednom místě. Objevte kouzlo této bezlepkové obiloviny!

,,Pohanka zasytí.“

,,Je skvělá při alergii na lepek.“

,,Působí proti oparům.“

Koupili jste v euforii 3 balení a teď přemýšlíte, co s ní budete dělat?

Pak jste tu správně!

Máme pro vás 10 luxusních receptů na recepty z pohanky ve sladkých i slaných variantách.

Tipy na přípravu pohanky

Chceme-li mít jídlo z pohanky chutné, není na škodu ji předem trochu opražit, ztratí svou mírně natrpklou chuť a nahradí ji jemnou oříškovou chutí a při další přípravě zůstává celá. Na zapékání používáme většinou pohanku ve formě krupek nebo lámanky.

Pokud necháte pohanku vždy předem nabobtnat v mléce (místo vody nebo vývaru), její chuť bude jemnější a dětem se bude více zamlouvat.

Pohanka byla významnou součástí kuchyně po mnoho staletí, pak téměř vymizela.
Touha po zdravém životním stylu ale opět oživila zájem o tuto jedinečnou plodinu. Co to pohanka vlastně je? Jaké jsou její druhy? A zdravotní benefity? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o pohance!

Inspirovali jste se? Sdílejte recept s přáteli a podělte se s nimi o kulinářské dojmy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.