Chcete své tělo nastartovat hned po ránu, ale nevíte jak na to?
Zkuste tyto skvělé recepty na pohankovou kaši a buďte od rána po celý den plní energie.
Recepty a postupy jsou super snadné a super levné.
Začíst jíst zdravě nikdy nebylo snazší!
Naše recepty
Pohanku buď budete milovat, nebo nenávidět asi není nic mezi tím. Pohanka se svojí specifickou chutí není příjemná každému strávníkovi, a jak se říká to co nejméně chutná, bývá často to nejlepší pro naše zdraví. Přesně to platí i o pohance, je to totiž super potravina.
Je velkou škodou, že mnoho lidí po prvním ochutnání pohanky nad ní zlomí hůl, přitom by stačilo jí lépe ochutit a vše mohlo být jinak.
Zejména potom v zimním období, kdy tělu potřebujeme dodávat mnohem vyšší množství živin, vitamínů a minerálů je konzumace pohanky ideální.
Pohanka je skvělou potravinou zejména pro ty, kteří jsou citliví na lepek. Pohanka totiž lepek neobsahuje a celiaci, kteří jsou celoživotně odkázaní na bezlepkovou dietu, si jí můžou celoročně v klidu vychutnávat.
Z pohanky se vyrábí nejrůznější produkty a suroviny. V obchodě si jí můžete koupit jako lupínky, křupky nebo pohankovou kaši. Pro sladké i slané pečení můžete využít pohankovou mouku. Díky tomu produkty budou lépe stravitelné a do oběhu se tím pádem dostane více živin.