Nejlepší způsob jak svůj den začít zdravě a přitom nemuset vstávat o hodinu dříve, je ten když si svou snídani můžete připravit den předem. Tato přes noc připravená kokosovo-pohanková kaše je jednak sytá, zdravá, ale i veganská forma snídaně, která vás nastartuje hned po ránu.
Co budeme potřebovat
Na kaši
- 100 g pohankové krupice
- 25 g chia semínek
- 300 ml neslazeného kokosového mléka
- 100 ml vody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- Lžička skořice
- Špetka soli
Na ozdobu
- 50 g vlašských ořechů
- 25 g semínek z granátového jablka
- 50 g borůvek
- 50 g malin
- Lžíce chia semínek
- 50 g jahod
- 25 g strouhaného kokosu
- Lžíce medu
- Lžíce javorového sirupu
- Celé kiwi
Postup
- V misce si smícháme pohankovou krupici s chia semínky, kokosovým mlékem, vodou, extraktem z vanilky, skořicí a špetkou soli
- Vše spolu promícháme a misku zakryjeme potravinářskou fólií nebo víčkem
- Mísu dáme do lednice a tam jí přes noc necháme uležet
- Ráno pohankovou kaši dáme do hrnce a za občasného míchání začneme vařit
- Kaši vaříme 10-12 minut nebo dokud nedosáhne požadované konzistence
- Ozdobíme vybraným ovocem a teplou kaši podáváme