Pohanková polévka s mrkví

Pohanková polévka s mrkví

Hledáte recept který by chutnal celé rodině? Vyzkoušejte tento klasický recept který si jistě zamilujete

Ingredience

  • ½ šálku pohanky
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 kg hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 3 bobkové listy
  • ¼ šálku čerstvé petržele
  • voda
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí maso omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodu a pomalu přivedeme k varu.
  2. Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a brambory a dusíme asi 10 minut.
  3. Maso vaříme asi 40 minut, poté osolíme a přidáme pohanku a vaříme dalších 15 minut.
  4. Do polévky přidáme zeleninovou směs a vaříme spolu dalších 10 minut dokud nebude zelenina měkká.
  5. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky.
  6. Podáváme s čerstvou petrželí.
Vývar s masem a zeleninou v bílé misce.
zdroj: momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.