Škvarkovka z pohanky? Jedná se o velice oblíbenou a zdravou variantu, která chutná velice podobně, ale nezatíží vaše orgány. Vepřové sádlo jde tentokrát stranou.
Ingredience:
- 200 g loupané pohanky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kyselé okurky
- 2 menší lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce majoránky
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte pohanku v poměru 1:1 (jeden díl pohanky, jeden díl vody). Vařte zhruba 2-3 minuty.
- Mezitím na pánvi opečte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, po chvilce k ní přidejte prolisovaný česnek.
- Odstraňte z tepla a smíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte hořčici a nadrobno nakrájenou okurku.
- Dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
- Podávejte na lehce opečeném toastovém chlebu nebo pohankovém chlebu. Můžete posypat čerstvými bylinkami.