Pohankové cookies s čokoládou

Pohankové cookies s čokoládou

Ochutnejte tyto veganské čokoládové sušenky z pohanky! Jsou bez ořechů, lepku i mléka, přirozeně slazené a navíc jsou jednoduché na přípravu. To prostě musíte vyzkoušet!

INGREDIENCE

  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1/2 šálku hořkých čokoládových peciček

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 175 °C a vyložíme velký plech pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, kokosový cukr, olej, vodu, vanilku, sůl a jedlou sodu.
  3. Poté přidáme ocet, který zreaguje s jedlou sodou, aby sušenky trochu nakynuly.
  4. Vmícháme čokoládové pecičky a pomocí polévkové lžíce těsto nabíráme na 12 kopečků rovnoměrně rozmístěných na vyloženém plechu.
  5. Každou sušenku vyrovnáme rukama, protože se tyto sušenky jen mírně roztečou.
  6. Pečeme, dokud nejsou okraje pevné, asi 10 minut.
  7. Před podáváním necháme alespoň 10 minut vychladnout.
Sušenky z pohanky s čokoládou na plechu vyloženém pečícím papírem.
www.detoxinista.com

Vyzkoušejte také našich 8 dalších receptů na kaši z pohanky! Jsou rychlé, levné a snadné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.