Zbyl vám špenát z nedělního oběda? Naplňte jím palačinky, přidejte sýr a máte skvělou večeři.
Ingredience
- 3 vejce
- 150 g pohankové mouky
- 200 ml mléka
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 balíček mraženého špenátu
- 2 hermelíny
Postup
- V misce promíchejte mléko s vejci, přidejte mouku, sůl a pepř a prošlehejte vidličkou v hladké lité těsto
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a naběračkou vlijte část těsta
- Nechte ho roztéct po pánvi
- Palačinky opékejte na mírném plameni z obou stran do zlatova
- Na jiné pánvi opečte na másle nadrobno nakrájenou cibuli
- Přidejte mražený špenát a ohřívejte
- Přidejte nasekaný česnek, sůl a papř a vařte na mírném plameni 10 minut
- Hotové palačinky potřete špenátem, na ten položte několik plátků hermelínu a zarolujte nebo složte na čtvrtiny