Pohankové rizoto

Pohankové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Výbornou a zdravou formou přípravy pohanky je její spojení se zeleninou na způsob rizota. Vyzkoušejte následující recept, který je snadný a výživný.

INGREDIENCE

  • 2 hrnky pohanky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • špetka soli
  • pokrájená podušená mrkev
  • sterilovaný hrášek
  • nakládaná paprika
  • kukuřice v sladkokyselém nálevu
  • 1 lžička kari
  • lžička oleje na orestování
  • sýr na posypání
  • hrst bazalky na ozdobu

POSTUP

  1. Pohanku necháme hodinu nabobtnat, pak vaříme 5-10 minut.
  2. Na pánvi na oleji orestujeme zeleninu.
  3. Přidáme pohanku, koření, vývar a promícháme a dovaříme společně po dobu 2 minut.
  4. Na talíři dozdobíme strouhaným sýrem a čerstvou bazalkou.
Rizoto z pohanky s chřestem, hráškem a bazalkou na talíři s vidličkou.
www.sprinkleofgreen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.