Nejlepší recepty na rizoto z pohanky zdravě a chutně ve 4 variantách. Inspirujte se!

Rýžové rizoto je taková klasika, ale už jste vyzkoušeli uvařit rizoto z pohankových semínek?

Pohanka se vaří snadno a rychle vstřebává okolní tekutiny. Můžete si ji připravit na mnoho způsobů, jak s masem, tak i v bez masových variantách.

Recepty na pohankové rizoto si zamilujete a vaše tělo vám za tuto zdravou alternativu pokrmu poděkuje. Nechte se inspirovat některými z našich receptů.

Naše lesy jsou bohaté na různé druhy jedlých hub. A v tomto článku najdeme mnoho skvělých receptů na přípravu houbových polévek. Vyzkoušejte!

Proč zařadit pohanku do našeho jídelníčku?

Z pohanky se dá připravit mnoho různých pokrmů co se týče sladkých snídaňových kaší, přes pohankovou mouku, ze které můžete péct domácí moučníky či sladké pečivo, až po výrobu knedlíků k hlavním jídlům.

Obsahuje vlákninu, mnoho vitamínů a minerálů. Je lehce stravitelná a co je hlavní, že neobsahuje lepek.

A jaké přínosy pro zdraví našeho těla nám přináší konzumace pohanky?

  • snižuje krevní tlak a posiluje zdraví srdce
  • je bohatá na vlákninu, tedy zlepšuje trávení
  • pohanka jako dobrá volba pro regulaci hmotnosti
  • napomáhá při zvládání cukrovky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.