Rýžové rizoto je taková klasika, ale už jste vyzkoušeli uvařit rizoto z pohankových semínek?
Pohanka se vaří snadno a rychle vstřebává okolní tekutiny. Můžete si ji připravit na mnoho způsobů, jak s masem, tak i v bez masových variantách.
Recepty na pohankové rizoto si zamilujete a vaše tělo vám za tuto zdravou alternativu pokrmu poděkuje. Nechte se inspirovat některými z našich receptů.
Naše recepty
Naše lesy jsou bohaté na různé druhy jedlých hub. A v tomto článku najdeme mnoho skvělých receptů na přípravu houbových polévek. Vyzkoušejte!
Proč zařadit pohanku do našeho jídelníčku?
Z pohanky se dá připravit mnoho různých pokrmů co se týče sladkých snídaňových kaší, přes pohankovou mouku, ze které můžete péct domácí moučníky či sladké pečivo, až po výrobu knedlíků k hlavním jídlům.
Obsahuje vlákninu, mnoho vitamínů a minerálů. Je lehce stravitelná a co je hlavní, že neobsahuje lepek.
A jaké přínosy pro zdraví našeho těla nám přináší konzumace pohanky?
- snižuje krevní tlak a posiluje zdraví srdce
- je bohatá na vlákninu, tedy zlepšuje trávení
- pohanka jako dobrá volba pro regulaci hmotnosti
- napomáhá při zvládání cukrovky.