Pohankové rizoto s houbami

Pohankové rizoto s houbami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Snadný na přípravu a vydatný pokrm plný chutných hub s pórkem.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 450 g hub, očištěných a nakrájených na plátky
  • sůl
  • 2 póry, nakrájené na půlkruhy
  • 1 velký stroužek česneku, lisovaný
  • 1 šálek pohanky
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 3 šálky ohřátého zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • nasekaná petržel na ozdobu

Postup

  • V hrnci na středním ohni rozehřejte 1 lžíci másla.
  • Jakmile se rozpustí, přidejte houby a špetku soli a nechte vařit přibližně 10 minut, dokud houby nevypustím přebytečnou tekutinu a ta se neodpaří.
  • Poté směs přendejte na vedlejší talíř.
  • Do toho samého hrnce přidejte druhou lžíci másla.
  • Jakmile se rozpustí, přidejte nakrájený pórek a za občasného míchání opékejte přibližně 10 minut.
  • Do hrnce přidejte česnek a opékejte další 1 až 2, dokud nezačne česnek vonět.
  • Poté přisypejte pohanku, přilijte víno, dokud se úplně nevstřebá.
  • Následně zalijte asi 1/2 zeleninového vývaru a směs udržujte na mírném ohni.
  • Obsah v hrnci by se měl začít vařit a pohanka by měla tekutinu pohlcovat. Po 5 minutách varu vyzkoušejte, jestli je pohanka na skus měkká. Pokud není, přilijte zbylý vývar dle potřeby.
  • Je-li měkká, vypněte oheň, přidejte hotové houby, nastrouhaný parmezán a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Podávejte posypané petrželkou.
Rizoto z pohanky, hub a pórku posypané parmezánem a petrželkou.
zdroj: runningtothekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.