Pohankový krém s červenou řepou

Pohankový krém s červenou řepou

Tato zdravá polévka s pohankou a červenou řepou nejen skvěle vypadá, ale hlavně skvěle chutná a je plná vitamínů a zasytí. Ideální svačina.

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 kg červené řepy
  • 400 g krájených rajčat – 1 plechovka
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř

Postup

  1. Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu do měkka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, smažíme asi 5 minut.
  3. Mezitím si oloupeme a nakrájíme řepu a přidáme ji do hrnce.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme dokud nebude řepa měkká.
  5. Do hrnce přidáme rajčata a vaříme další 3 minuty.
  6. Polévku rozmixujeme na hladký krém a poté smícháme pohanku.
  7. Dochutíme rozmarýnem, solí, pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou
Krém z červené řepy se zajysanou smetanou.
zdroj: thehappyfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.