Tato zdravá polévka s pohankou a červenou řepou nejen skvěle vypadá, ale hlavně skvěle chutná a je plná vitamínů a zasytí. Ideální svačina.
Ingredience
- 200 g pohanky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 kg červené řepy
- 400 g krájených rajčat – 1 plechovka
- ½ lžičky rozmarýnu
- 600 ml zeleninového vývaru
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Postup
- Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu do měkka.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, smažíme asi 5 minut.
- Mezitím si oloupeme a nakrájíme řepu a přidáme ji do hrnce.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme dokud nebude řepa měkká.
- Do hrnce přidáme rajčata a vaříme další 3 minuty.
- Polévku rozmixujeme na hladký krém a poté smícháme pohanku.
- Dochutíme rozmarýnem, solí, pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou
