Pohankový salát s pečenou řepou, rukolou a fetou

Pohankový salát s pečenou řepou, rukolou a fetou

Úžasný zdravý salát z pohanky, pečené řepy, rukoly, pražených vlašských ořechů, fety a jednoduchého dresinku je skvělý způsob, jak doplnit v pondělí chybějící energii po víkendu a ještě si pořádně pochutnat!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek vařené pohanky, vychladlé
  • 1 velká nebo 2 střední červené řepy
  • 1 velká hrst rukoly
  • 1/3 šálku pražených vlašských ořechů
  • 1/3 rozdrobené fety
  • 1/2 lžičky balzamika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl (volitelně)

Postup

  • Pohanku uvařte podle návodu na obalu, opláchněte a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 210 – 215 stupňů Celsia.
  • Každou řepu zabalte do kousku alobalu (ideálně do dvojité vrstvy).
  • Dejte řepu na plech a pečte přibližně 1 hodinu až 1 hodinu 20 minut v závislosti na velikosti řepy.
  • Pokud jde řepa jednoduše propíchnout párátkem, je hotová.
  • V opačném případě pečte dalších 10–15 minut nebo dokud řepa není hotová.
  • Nechte vychladnout, řepu oloupejte a nakrájejte.
  • V misce smíchejte uvařenou pohanku, červenou řepu, rukolu a vlašské ořechy.
  • Přidejte balzamikový ocet a olivový olej a promíchejte.
  • Posypte fetou a podávejte.
  • Dobrou chuť!
Salát z pohanky, pečené řepy, rukoly, pražených vlašských ořechů, fety a jednoduchého dresinku v misce.
www.havocinthekitchen.com

Máme pro vás i dalších 10 luxusních receptů z pohanky ve sladkých i slaných variantách. To prostě musíte vyzkoušet!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.