Sladký, karamelový a neuvěřitelně krémový nepečený dezert, který se rozhodně stane vaším oblíbeným!
Ingredience
- 2 šálky studené smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilky
- 1 šálek zakysané smetany
- ½ šálku třtinového cukru
- 4 šálky čerstvých bobulí (jahody, borůvky, maliny, ostružiny), umytých, okapaných a nakrájených na plátky
Postup
- Šlehejte smetanu ke šlehání a vanilku v elektrickém mixéru na vysoké otáčky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, 2-3 minuty.
- Vmíchejte zakysanou smetanu.
- Do sklenice navrstvěte 1/2 šálku ovoce a poté 1/2 šálku smetanové směsi.
- Navrch dejte 1 polévkovou lžíci třtinového cukru.
- Opakujte vrstvy.
- Zakryjte fólií a nechte přes noc v chladu.
- Před podáváním vyjměte z lednice, odstraňte fólií a ozdobte čerstvým ovocem.