Pohár z čerstvého ovoce a krémem ze zakysané smetany

Pohár z čerstvého ovoce a krémem ze zakysané smetany

Sladký, karamelový a neuvěřitelně krémový nepečený dezert, který se rozhodně stane vaším oblíbeným!

Ingredience

  • 2 šálky studené smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilky
  • 1 šálek zakysané smetany
  • ½ šálku třtinového cukru
  • 4 šálky čerstvých bobulí (jahody, borůvky, maliny, ostružiny), umytých, okapaných a nakrájených na plátky

Postup

  1. Šlehejte smetanu ke šlehání a vanilku v elektrickém mixéru na vysoké otáčky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, 2-3 minuty.
  2. Vmíchejte zakysanou smetanu.
  3. Do sklenice navrstvěte 1/2 šálku ovoce a poté 1/2 šálku smetanové směsi.
  4. Navrch dejte 1 polévkovou lžíci třtinového cukru.
  5. Opakujte vrstvy.
  6. Zakryjte fólií a nechte přes noc v chladu.
  7. Před podáváním vyjměte z lednice, odstraňte fólií a ozdobte čerstvým ovocem.
Dvě sklenice plněné krémem ze zakysané smetany, čerstvým ovocem a třtinovým cukrem.
www.bakerstable.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.