Poke bowl s tuňákem

Poke bowl s tuňákem

Co budeme potřebovat

Na rybu

  • 350 g tuňáka (nakrájeného na kostičky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • Lžíce oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Lžíce medu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 50 g jarní cibulky (nakrájené)

Na marinádu

  • 75 g majonézy
  • 2 lžíce omáčky Sriracha

Na náplň do misky

  • Velká okurka (nakrájená na tenké plátky)
  • 150 g rýže
  • Avokádo (nakrájené na tenké plátky)
  • 3 ředkvičky
  • 50 g jarní cibulky (nakrájená)
  • Mango (nakrájené na kostičky)
  • Lžíce sezamových semínek

Postup

  • Rýži si uvaříme podle návodu
  • Když je rýže hotová dáme jí stranou a necháme jí vychladnout
  • Do velké mísy přidáme tuňáka a smícháme ho se sójovou omáčkou, octem, oběma oleji, medem, cibulkou a limetkovou šťávou
  • V lednici ho pak necháme marinovat alespoň 10 minut
  • Ve vedlejší misce si smícháme majonézu společně s omáčkou sriracha a dáme jí stranou
  • Na misku si připravíme všechny ingredience a plníme
  • Nejdříve přidáme rýži poté vrstvíme tuňáka, avokádo, okurku a mango
  • Takto naplněnou mísu posypeme cibulkou a sezamovými semínky
  • Marinádou, ve které jsme marinovali tuňáka, pokapeme ingredience v misce
  • A podáváme s pikantní majonézou

Tento recept na poke bowl lze udělat i více interaktivní, zejména pokud pořádáte večeři s přáteli. Ingredience, kterými se misky plní lze nechat volně naservírované a nechat každého ať si zvolí množství i ingredience, které chce v misce mít.

Rýžová miska se zeleninou a marinovaným tuňákem.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.