Co budeme potřebovat
Na rybu
- 350 g tuňáka (nakrájeného na kostičky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- Lžíce oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- Lžíce medu
- 2 lžíce sezamového oleje
- 50 g jarní cibulky (nakrájené)
Na marinádu
- 75 g majonézy
- 2 lžíce omáčky Sriracha
Na náplň do misky
- Velká okurka (nakrájená na tenké plátky)
- 150 g rýže
- Avokádo (nakrájené na tenké plátky)
- 3 ředkvičky
- 50 g jarní cibulky (nakrájená)
- Mango (nakrájené na kostičky)
- Lžíce sezamových semínek
Postup
- Rýži si uvaříme podle návodu
- Když je rýže hotová dáme jí stranou a necháme jí vychladnout
- Do velké mísy přidáme tuňáka a smícháme ho se sójovou omáčkou, octem, oběma oleji, medem, cibulkou a limetkovou šťávou
- V lednici ho pak necháme marinovat alespoň 10 minut
- Ve vedlejší misce si smícháme majonézu společně s omáčkou sriracha a dáme jí stranou
- Na misku si připravíme všechny ingredience a plníme
- Nejdříve přidáme rýži poté vrstvíme tuňáka, avokádo, okurku a mango
- Takto naplněnou mísu posypeme cibulkou a sezamovými semínky
- Marinádou, ve které jsme marinovali tuňáka, pokapeme ingredience v misce
- A podáváme s pikantní majonézou
Tento recept na poke bowl lze udělat i více interaktivní, zejména pokud pořádáte večeři s přáteli. Ingredience, kterými se misky plní lze nechat volně naservírované a nechat každého ať si zvolí množství i ingredience, které chce v misce mít.