5 výtečných receptů na frankfurtskou polévku. Oblíbená jako předkrm i teplá večeře

Přemýšlíte jakou polévku uvařit? Chcete, aby byla vydatná a dostatečně jste se najedli nebo zaplácli před hlavním jídlem?

Tak jste tu správně!

Vyzkoušejte naše jedinečné recepty na frankfurtskou polévku, po které se budete ještě dlouho olizovat za ušima.

Frankfurtská polévka není z Frankfurtu?

Jak již možná tušíte, tato polévka nemá s tímto německým městem nic společného. To samé platí pro frankfurtskou omáčku.

Stejně jako jiné názvy českých jídel tak i tento vznikl z hlav některých hospodských, kteří si název polévky odvodili od hlavní suroviny – párku.

Základem této skvělé polévky jsou totiž frankfurtské párky, jejichž historie sahá do roku 1487, kde se tyto párky z libového masa prodávaly.

U nás v česku ale ve frankfurtské polévce nebo omáčce najdete často obyčejné javořické nebo třeba vídeňské párky.

A pokud vám po uvaření zbyly párky a nevíte co s nimi, můžete si připravit jednoduchou chuťovku, kterou sníte třeba po polévce. Upečte si podle nás některou dobrotu z listového těsta!

Objevte kouzlo tradiční ukrajinské polévky a uvařte si některý z receptů na pravý boršč.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.