Užijte si tento recept na autentickou italskou polévku Minestrone, která je rychlá a zdravá. Toto luxusní jídlo se připravuje z mrkve, řapíkatého celeru, rajčat, fazolí a těstovin a je vydatné a plné chuti. Druhý den chutná dokonce ještě lépe!
Ingredience
- 110 g nakrájené pancetty
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky drcených vloček červeného chilli
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
- 3 velké mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 a 1/2 šálku zelených fazolek (oříznutých a nakrájených na cca centimetrové kousky)
- 6 stroužků česneku, lisovaného
- 2 lžičky italského koření
- 5 lžic rajčatového protlaku
- 1 konzerva (800 ml) nakrájených rajčat
- 1 konzerva (800 ml) drcených rajčat
- 4 šálky vývaru z kuřecích kostí
- 4 šálky vývaru z hovězích kostí
- 1 konzerva (425 g) fazolí Kidney, scezených a propláchnutých
- 1 konzerva (425 g) fazolí Cannellini
- 1 a 1/2 šálku těstovin (použijte kolínka)
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1/4 šálku čerstvé bazalky, nasekané
- 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy (asi 1 citron)
- sůl a pepř na dochucení
- 1/2 šálku parmazánu, strouhaného
Postup
- Ve velkém hrnci na středně vysokém ohni osmahněte pancettu do křupava, asi 6 minut.
- Pomocí děrované lžíce přendejte pancettu na malý talíř a dejte stranou.
- Nechte na pánvi všechen tuk z pancetty.
- Přidejte olivový olej a cibuli a restujte, dokud cibule není průsvitná; asi 5 minut.
- Přidejte řapíkatý celer, mrkev a zelené fazolky a vařte, dokud nezačnou měknout, asi 8 minut.
- Přidejte česnek a restujte, dokud nebude voňavý, asi 30 sekund.
- Vmíchejte italské koření a rajčatový protlak.
- Přidejte na všechna rajčata, kuřecí a hovězí vývar, dobře promíchejte, aby se vše spojilo a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na středně nízkou a vařte 15 minut.
- Vmíchejte oboje fazole a těstoviny a vařte, dokud těstoviny a zelenina nezměknou, asi 10 minut.
- Vmíchejte špenát a vařte do zvadnutí, asi 1 minutu.
- Sundejte z ohně a vmíchejte bazalku a citronovou šťávu.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Nalijte do misek, posypte kousky pancetty a parmazánem a podávejte teplé.
Také jste fanoušky tohoto výtečného krémového moučníku vonícího po kávě? Pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.