Polévka Minestrone

Polévka Minestrone

Užijte si tento recept na autentickou italskou polévku Minestrone, která je rychlá a zdravá. Toto luxusní jídlo se připravuje z mrkve, řapíkatého celeru, rajčat, fazolí a těstovin a je vydatné a plné chuti. Druhý den chutná dokonce ještě lépe!

Ingredience

  • 110 g nakrájené pancetty
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky drcených vloček červeného chilli
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 3 velké mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 a 1/2 šálku zelených fazolek (oříznutých a nakrájených na cca centimetrové kousky)
  • 6 stroužků česneku, lisovaného
  • 2 lžičky italského koření
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 konzerva (800 ml) nakrájených rajčat
  • 1 konzerva (800 ml) drcených rajčat
  • 4 šálky vývaru z kuřecích kostí
  • 4 šálky vývaru z hovězích kostí
  • 1 konzerva (425 g) fazolí Kidney, scezených a propláchnutých
  • 1 konzerva (425 g) fazolí Cannellini
  • 1 a 1/2 šálku těstovin (použijte kolínka)
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky, nasekané
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy (asi 1 citron)
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1/2 šálku parmazánu, strouhaného

Postup

  1. Ve velkém hrnci na středně vysokém ohni osmahněte pancettu do křupava, asi 6 minut.
  2. Pomocí děrované lžíce přendejte pancettu na malý talíř a dejte stranou.
  3. Nechte na pánvi všechen tuk z pancetty.
  4. Přidejte olivový olej a cibuli a restujte, dokud cibule není průsvitná; asi 5 minut.
  5. Přidejte řapíkatý celer, mrkev a zelené fazolky a vařte, dokud nezačnou měknout, asi 8 minut.
  6. Přidejte česnek a restujte, dokud nebude voňavý, asi 30 sekund.
  7. Vmíchejte italské koření a rajčatový protlak.
  8. Přidejte na všechna rajčata, kuřecí a hovězí vývar, dobře promíchejte, aby se vše spojilo a přiveďte k varu.
  9. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte 15 minut.
  10. Vmíchejte oboje fazole a těstoviny a vařte, dokud těstoviny a zelenina nezměknou, asi 10 minut.
  11. Vmíchejte špenát a vařte do zvadnutí, asi 1 minutu.
  12. Sundejte z ohně a vmíchejte bazalku a citronovou šťávu.
  13. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  14. Nalijte do misek, posypte kousky pancetty a parmazánem a podávejte teplé.
Polévka z mrkve, řapíkatého celeru, rajčat, fazolí a těstovin ve velké hluboké pánvi.
www.bakerbynature.com

Také jste fanoušky tohoto výtečného krémového moučníku vonícího po kávě? Pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.