Jste fanoušky italské kuchyně? Potom vám nesmí uniknout tyto tři jedinečné recepty na minestrone!
Ochutnejte lahodnou a svěží polévku plnou zeleniny!
Jakou si připravíte?
Naše recepty
Historie polévky minestrone
Existují různé dohady o původu a významu slova Minestrone – oba jsou v tomto článku zmíněny, protože si nikdo není jistý, kde leží pravda.
Původ slova je latinský „minestrare“, což znamená podávat, obecně jídlo a pití, jde tedy o typ „servírované polévky“.
Minestrone pochází ze slova „Minestra“, což znamená polévka, a přípona –one z ní dělá velkou polévku. To jsou normální italské přípony,“ –ina“ je něco malého a „–one“ je něco velkého.
„Minestra“, také znamená rýže, těstoviny nebo zelenina podávané ve vývaru. Můžete si také dát „Minestrina con pastina“, což je malá minestra s malým množstvím těstovin, jinými slovy přidanými malými přísadami nebo minestrone, která má velké přísady.
Minestrone má nejen velké kusy zeleniny, ale často se také přidává jeden z velkých druhů těstovin.
Polévka je zmíněna ve staré kuchařce z roku 30 našeho letopočtu, Marcus Apicius’s De Re Coquinaria, která obsahuje většinu ingrediencí modernější minestrone.
Jak průzkumníci cestovali po světě a bylo k dispozici více ingrediencí, časem byly přidány i do polévky a věří se, že byla jednoduše vyrobena z jakékoli zeleniny, která byla v té době přítomna, a dokonce v mnoha případech za použití zbytků.
Z toho důvodu ve skutečnosti neexistuje tradiční recept.