Polévka minestrone s cuketou a dýní

Polévka minestrone s cuketou a dýní
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 7

Letní italská polévka plná lahodné zeleniny!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ nakrájené cibule
  • ½ nakrájeného pórku
  • 1 celer nakrájený na kostičky
  • ¼ nakrájené červené papriky
  • 3 stroužky česneku (nasekaný)
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
  • 250 g ořechové dýně
  • 250 g čerstvých zelených fazolek
  • 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 120 g vařených malých bílých fazolí
  • 120 g malých těstovin
  • čerstvá bazalka (na ozdobu)
  • strouhaný parmazán (na ozdobu)

Postup

  • Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, pórek, celer a papriku.
  • Smažte 8 až 10 minut, dokud vše nezměkne, snižte teplotu na středně vysokou.
  • Přidejte nasekaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nebude voňavý.
  • Do hrnce přidejte kuřecí vývar, bobkový list, tymián a sůl.
  • Zvyšte teplotu, aby se vařil, pak přidejte cuketu, zelené fazolky, rajčata, bílé fazole a těstoviny.
  • Vařte 10 minut, dokud se zelenina a těstoviny neuvaří.
  • Odstraňte bobkový list.
  • K podávání ozdobte na tenké plátky nakrájenou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.

Vedle minestrone nebo jako sladkou tečku na závěr můžete podávat lahodné sladké či slané suflé! Připravte si naše skvělé recepty!

Dokonalá polévka plná sezónní zeleniny a těstovin.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.