Polévka s červenou řepou a křenem

Polévka s červenou řepou a křenem

Tato zářivě fialová polévka má bohatou a zemitou chuť díky čerstvé řepě a pálivému křenu. Podávejte navíc s další zakysanou smetanou jako skvělý oběd či večeři.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 500 g brambor, oloupaných a nasekaných
  • 750g červené řepy, oloupané a nasekané
  • 600ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 100 ml zakysané smetany
  • 4-5 lžíc křenu
  • malá hrst kopru (volitelně)

Postup

  1. Na velké pánvi zahřejte polovinu olivového oleje.
  2. Přidejte cibuli a na mírném ohni ji za stálého míchání jemně povařte, asi 5 minut, dokud nezměkne.
  3. Přidejte brambory a červenou řepu a za stálého míchání vařte 3-4 minuty.
  4. Přilijte kuřecí nebo zeleninový vývar a 500 ml vody.
  5. Přiveďte k varu a poté částečně zakryjte pokličkou na 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Rozmixujte s polovinou zakysané smetany do hladka.
  7. Dochuťte solí a mletým černým pepřem a podle chuti přidejte křen.
  8. Podávejte se zbývající zakysanou smetanou a ozdobte koprem.
Řepová polévka s křenem v misce ozdobená koprem se smetanou.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.