Polévka s karamelizovanou kedlubnou

Polévka s karamelizovanou kedlubnou
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte neskutečně lahodné spojení pečené kedlubny s parmazánem v této jedinečné polévce.

Ingredience:

  • 3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 3 šálky vody
  • 1 limetka
  • strouhaný parmazán
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kedlubnu omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Kostičky kedlubny položte na plech s pečicím papírem, pokapejte je olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte přibližně 10-15 minut.
  4. V mezidobě zahřejte zbývající olivový olej v hrnci a orestujte na něm nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut.
  5. Poté přidejte prolisovaný česnek, pečenou kedlubnu, vývar, vodu, bobkový list a sůl.
  6. Přiveďte k varu a vařte po dobu přibližně 25-30 minut doměkka.
  7. Vyjměte ze směsi bobkový list.
  8. Následně pomocí ponorného mixéru či kuchyňského robotu směs rozmixujte dohladka.
  9. Přidejte do polévky šťávu z limetky a důkladně pomíchejte.

Tato kedlubnová polévka se podává posypaná parmezánem a případně i troškou chilli.

Polévka z kedlubny se strouhaným parmazánem
zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.