Kedlubna a květák patří mezi košťálovou zeleninu. Zkombinujte je v jedinečné polévce, která nejen skvěle chutná, ale zároveň vás skvěle zasytí i zahřeje.
Ingredience:
- 2-3 kedlubny
- 1 střední květák
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4-6 šálků zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka z plechovky
- 1 PL olivového oleje
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky na posypání
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Vařte až cibule změkne.
- Následně přidejte do hrnce na kostičky nakrájenou oloupanou kedlubnu, květákové růžičky a tymián.
- Povařte přibližně po dobu 5 minut.
- Přilijte do hrnce zeleninový vývar a přiveďte k varu.
- Duste přibližně dalších 25 minut, dokud nebude zelenina zcela měkká.
- Poté do směsi přilijte kokosové mléko a rozmixujte za pomoci ponorného mixéru dohladka.
- Dle chuti přidejte sůl a pepř.
Kedlubnovo-květákovou polévku podávejte posypanou čerstvými bylinkami s opečeným pečivem.