Polévka s lilkem, rýží a vejcem

Polévka s lilkem, rýží a vejcem
Příprava: 60 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Při přípravě této varianty polévky využijete překvapivě i ředkvičkové listy. Jejich chuť se zde skvěle snoubí s bazalkou a pažitkou.

Ingredience

  • 3 středně velké lilky
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 150 g rýže
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Baklažány omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  • Kostičky vložte do cedníku, osolte a nechte alespoň 30 minut „vyplakat“.
  • V mezidobě oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno, rovněž bazalku a petrželku nasekejte nadrobno.
  • Lilek opláchněte a nechte okapat.
  • V hrnci na třech lžících olivového oleje osmahněte cibuli, bazalku a petrželku.
  • Když cibule zesklovatí, přidejte kostičky lilku.
  • Za stálého míchání restujte přibližně 10 minut.
  • Přilijte teplý zeleninový vývar, ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu.
  • Přisypejte rýži a vařte přibližně 15 minut, až bude rýže měkká.
  • Vejce a strouhaný parmazán rozšlehejte v misce a těsně před podáváním ho vmíchejte do polévky v hrnci.

Tato polévka z lilku a chutná skvěle především s jakýmkoli opečeným pečivem.

Talíř polevky s lilkem a rýží.
zdroj: casapappagallo.it

Z lilku lze uvařit nejen lahodnou polévku. Inspirujte se naším receptem na lilkovou pomazánku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.