Že správný recept na gulášovou polévku s mletým masem a zeleninou může být jen z hovězího nebo vepřového? Rádi vás vyvedeme z omylu! Pochutnejte si s námi na její verzi s mletým krůtím nebo kuřecím masíčkem a rovnou si připravte lahodné rolky, které používají stejný typ masa.
Co budeme potřebovat
- 450 g mletého krůtího masa (nebo kuřecího)
- 30 ml olivového oleje
- 1 střední cibule (nakrájená)
- 2 řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky)
- 1 malá zelená paprika (nakrájená)
- 230 g konzerva žampionů nakrájených na plátky
- 790 g konzerva rajčat (nasekaných s tekutinou)
- 2 stroužky česneku
- 5 g italského koření
- 5 g oregana
- 5 g petrželky
- 5 g cibulového prášku
- 5 g česnekového prášku
Postup
- Krůtí maso vařte na olivovém oleji, dokud nebude růžové.
- Přidejte cibuli a celer, vařte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte zelenou papriku a česnek, několik minut povařte.
- Přidejte rajčata s tekutinou, houby a další koření.
- Gulášovou polévku přikryjte a nechte dusit asi 1/2 hodiny. Občas promíchejte.