Polévka s paprikou, mletým krůtím masem a zeleninou

Polévka s paprikou, mletým krůtím masem a zeleninou

Že správný recept na gulášovou polévku s mletým masem a zeleninou může být jen z hovězího nebo vepřového? Rádi vás vyvedeme z omylu! Pochutnejte si s námi na její verzi s mletým krůtím nebo kuřecím masíčkem a rovnou si připravte lahodné rolky, které používají stejný typ masa.

Co budeme potřebovat

  • 450 g mletého krůtího masa (nebo kuřecího)
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 střední cibule (nakrájená)
  • 2 řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky)
  • 1 malá zelená paprika (nakrájená)
  • 230 g konzerva žampionů nakrájených na plátky
  • 790 g konzerva rajčat (nasekaných s tekutinou)
  • 2 stroužky česneku
  • 5 g italského koření
  • 5 g oregana
  • 5 g petrželky
  • 5 g cibulového prášku
  • 5 g česnekového prášku

Postup

  • Krůtí maso vařte na olivovém oleji, dokud nebude růžové.
  • Přidejte cibuli a celer, vařte, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte zelenou papriku a česnek, několik minut povařte.
  • Přidejte rajčata s tekutinou, houby a další koření.
  • Gulášovou polévku přikryjte a nechte dusit asi 1/2 hodiny. Občas promíchejte.
Hluboký litinový hrnec plný vydatné polévky ochucené bobkovým listem.
Zdroj: ifoodblogger.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.