Polévka s růžičkovou kapustou a čedarem

Polévka s růžičkovou kapustou a čedarem

Perfektní způsob, jak spotřebovat zbytky růžičkové kapusty a čedaru. Vyzkoušejte tuto polévku a spojte příjemné s užitečným!

Co budeme potřebovat

  • troška olivového oleje
  • ½ cibule (nakrájená)
  • 100g růžičkové kapusty (nakrájená na čtvrtky)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 300 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 100 ml husté smetany
  • 55g sýru čedar (strouhaný)
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
  • Nakrájenou růžičkovou kapustu vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 2–3 minuty, poté dobře sceďte.
  • Přidejte kapustu do hrnce s cibulí.
  • Přidejte česnek a opékejte 1-2 minuty.
  • Přidejte vývar a smetanu a vařte 3-4 minuty.
  • Vmíchejte sýr, okořeňte, podle chuti, solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Jak jsme řekli, tak se určitě i stalo! Milujete ji! Pro další inspiraci jak si kapustičku vychutnat, vyzkoušejte tyto recepty, ve kterých hraje hlavní roli.

Mistička s kapustičkou, brokolicí a sýrem.
Zdroj: damndelicious.net
Nikola Nováčková

Jsem sportovec tělem i duší a moc dobře vím, že kvalitní strava je základ. V kuchyni jsem jako doma a snažím se objevovat a vymýšlet nejrůznější nové recepty, které jdou ruku v ruce s mým zdravým životním stylem. Ráda tělu dodám komplexní živiny, které zlepší můj sportovní výkon, ale občas podlehnu i mému oblíbenému řízku s bramborovým salátem.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.