Perfektní způsob, jak spotřebovat zbytky růžičkové kapusty a čedaru. Vyzkoušejte tuto polévku a spojte příjemné s užitečným!
Co budeme potřebovat
- troška olivového oleje
- ½ cibule (nakrájená)
- 100g růžičkové kapusty (nakrájená na čtvrtky)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 300 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 100 ml husté smetany
- 55g sýru čedar (strouhaný)
- sůl
- černý pepř
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
- Nakrájenou růžičkovou kapustu vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 2–3 minuty, poté dobře sceďte.
- Přidejte kapustu do hrnce s cibulí.
- Přidejte česnek a opékejte 1-2 minuty.
- Přidejte vývar a smetanu a vařte 3-4 minuty.
- Vmíchejte sýr, okořeňte, podle chuti, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Jak jsme řekli, tak se určitě i stalo! Milujete ji! Pro další inspiraci jak si kapustičku vychutnat, vyzkoušejte tyto recepty, ve kterých hraje hlavní roli.