Polévka s uzenými žebry a rýží

Polévka s uzenými žebry a rýží

Kombinace uzených žeber, zeleniny a rýže je naprosto fantastická a určitě si ji oblíbíte i vy.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • 300 g uzených žeber
  • 3 lžíce rýže
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 bobkové listy
  • voda
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na podávání 

Postup

  1. Uzená žebra opláchněte a nakrájejte po jednom žebru. Takto připravená žebra vložte do hrnce se studenou vodou a na mírném plameni přiveďte k varu. Vařte 20 minut. 
  2. Mezitím si očistíme brambory a nakrájíme na kostičky. Vložíme je vložíme do hrnce k žebrům společně s rýží a dobře promícháme. 
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Pokud jsou kolečka moc velká tak je můžete přepůlit
  4. Cibuli a mrkev osmažíme na oleji dokud nám nezměkne. 
  5. Jakmile nám brambory a rýže v polévce změknou tak přimícháme zeleninu. Dochutíme solí, pepřem a uzenou paprikou. 
  6. Podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou.
Polévka s uzeným masem, zeleninou rýží a bylinkami.
zdroj: niftyrecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.