Polévka s žampiony a kokosovým mlékem

Polévka s žampiony a kokosovým mlékem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

V tomto receptu si představíme lehčí variantu žampionové polévky. Nejedná se o klasický krém, ale o řidší polévku s vůní a chutí exotiky díky přidanému kokosu a citronu. Tato zajímavá variace si vás však určitě získá.

 Ingredience:

  • 2 plechovky kokosového mléka (2x 400 g)
  • 400 g žampionů
  • 3 šalotky
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • 2 lžičky kokosového cukru (můžete použít i třtinový)
  • olivový olej
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1 lžička soli
  • pepř

Postup:

  • V hrnci smíchejte kokosové mléko s jemně nakrájenou šalotkou, zázvorem a citronovou šťávou. Na středním ohni vařte 10 minut za pravidelného míchání.
  • Mezitím na trošce olivového oleje orestujte na plátky nakrájené žampiony, posolte, posypte je cukrem a droždím a restujte zhruba 5 minut.
  • Trochu hub dejte stranou, zbytek zalijte ochuceným a povařeným kokosovým mlékem a ještě chvíli povařte.
  • Polévku podávejte v hlubokých miskách se zbytkem orestovaných hub navrch, můžete dozdobit čerstvými bylinkami, ideálně citronovou trávou a kokosovými lupínky.
Polévka s žampiony  a kokosovým mlékem
coconut-merchant.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.