V této lahodné polévce najdeme nejen dršťky, ale i maso a zeleninu které spolu tvoří neodolatelnou kombinaci kterou si zamilujete.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 800 g drštěk
- 400 vařeného hovězího masa
- 2 mrkve
- 200 g celeru
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička majoránky
- citronová šťáva
- sůl, pepř
Postup
- Dršťky pořádně omyjeme a dáme vařit s trochou soli dokud nebudou měkké
- Jakmile jsou měkké tak je nakrájíme na proužky a necháme stranou.
- Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a prolisovaný česnek.
- K zelenině přidáme vařené dršťky a zakápneme citronovou šťávou.
- Přidáme bobkový list, muškátový oříšek, majoránku, sůl a pepř.
- Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené vařené hovězí maso a vaříme spolu dalších 10 minut.