Polévka se zeleninou a dršťkami

Polévka se zeleninou a dršťkami

V této lahodné polévce najdeme nejen dršťky, ale i maso a zeleninu které spolu tvoří neodolatelnou kombinaci kterou si zamilujete.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 800 g drštěk
  • 400 vařeného hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 200 g celeru
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička majoránky
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř

Postup

  1. Dršťky pořádně omyjeme a dáme vařit s trochou  soli dokud nebudou měkké
  2. Jakmile jsou měkké tak je nakrájíme na proužky a necháme stranou.
  3. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a prolisovaný česnek.
  4. K zelenině přidáme vařené dršťky a zakápneme citronovou šťávou.
  5. Přidáme bobkový list, muškátový oříšek, majoránku, sůl a pepř.
  6. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené vařené hovězí maso a vaříme spolu dalších 10 minut.
Čírá polévka s dršťkama, masem a zeleninou v bílé misce.
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.