Polévka z ajvaru

Polévka z ajvaru

Skvělý recept do chladných podzimních dnů, který vás zahřeje z venku i zevnitř.

Co budeme potřebovat

  1. 2 červené cibule
  2. 2 stroužky česneku
  3. 800 g cukety
  4. 4 lžíce olivového oleje
  5. Sůl
  6. Pepř
  7. 150 g ajvaru (vyberte si z receptů uvedených výše)
  8. 1 ½ l zeleninového vývaru

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky
  2. Cuketu omyjeme a odkrojíme konce a nakrájíme jí na plátky
  3. V hrnci rozehřejeme olej
  4. Přidáme cibuli a podusíme jí
  5. Přidáme plátky cukety a začneme restovat
  6. Vše dochutíme solí a pepřem
  7. Vmícháme ajvar a přidáme zeleninový vývar
  8. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut na mírnou teplotu
  9. Podáváme s opečeným toastovým chlebem
Polévka připravená z klasické srbské omáčky z paprik a lilku, podávaná s chlebem.
Zdroj: foodwithlove.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.