Polévka z černé čočky

Polévka z černé čočky

Máte doma černou čočku a nevíte co si z ní připravit? Vyzkoušejte si uvařit čočkovou polévku!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší nasekaná cibule
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2-3 nakrájené mrkve
  • 2 hrnky žampionů nakrájených na plátky
  • 1 hrnek černé čočky, opláchnuté
  • 1 litr zeleninového vývaru, nebo bujón
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

Postup

  • Na středním ohni na olivovém oleji osmahněte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou, asi 5-7 minut.
  • Přidejte houby a vařte asi 5 minut.
  • Přidejte čočku, vývar, tymián, sůl a pepř.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte na středně nízké teplotě, dokud nebude čočka měkká, asi 30 minut. 
  • Pokud máte málo vody, klidně přilijte podle vašeho zdání.
  • Po uvaření hned podávejte.
Polévka s černou čočkou
Zdroj: theprettybee.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.