Polévka z čerstvých ředkviček

Polévka z čerstvých ředkviček

Ředkvičky jsou typickou zeleninou začátku jara. Uvařte si z nich lahodnou růžovou polévku!

Ingredience

  • 2 svazky ředkviček
  • 3 jarní cibulky
  • 1/4 šálku dlouhozrnné rýže
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku bílého jogurtu
  • 3 PL másla
  • 1 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 čajová lžička nastrouhaného zázvoru
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo a zlehka v něm orestujte nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte vývar, na čtvrtky nakrájené ředkvičky a rýži.
  3. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte přibližně 20 minut, dokud rýže i ředkvičky nebudou měkké.
  4. Následně směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  5. Rozmixovanou polévku vraťte zpět do hrnce a vmíchejte do ní citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor a jogurt.
  6. Polévku ještě lehce prohřejte.

Jarní polévku z ředkviček podávejte posypanou čerstvou petrželkou.

Růžová polévka s ředkvičkami ozdobená čerstvou petrželkou
zdroj: almanac.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.