Tato nízkokalorická kořeněná polévka je plné zeleniny a čočky bohaté na bílkoviny. Je krásně hřejivá, zdravá a navíc si na ní pochutnáte!
Ingredience
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 malá nakrájená cibule
- 3 nakrájené mrkve
- 3 nakrájené stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek opláchnuté červené čočky
- 450 g čerstvého špenátu
- 1 polévková lžíce italského koření
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 plechovka (425 g) nakrájených rajčat
Postup
- Do velkého hrnce nalijte ¼ šálku zeleninového vývaru.
- Přidejte cibuli a česnek.
- Vařte na středním plameni, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte mrkev a řapíkatý celer.
- Vařte dalších 5 minut.
- Přidejte italské koření a kmín a podle chuti osolte a opepřete.
- Promíchejte.
- Přidejte zbytek zeleninového vývaru, plechovku nakrájených rajčat a čočku.
- Přiveďte k varu a poté přikryjte pokličkou a snižte plamen na středně nízkou teplotu.
- Vařte 30 minut za občasného míchání.
- Když jste připraveni podávat, přidejte špenát a promíchejte.
- Špenát přidávejte po hrstech, dokud se nevstřebá a nespojí s polévkou. Špenát rychle vadne.
- Podávejte pokapený čerstvým citronem a ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou (volitelně).