Polévka z červené čočky a špenátu

Polévka z červené čočky a špenátu
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6

Tato nízkokalorická kořeněná polévka je plné zeleniny a čočky bohaté na bílkoviny. Je krásně hřejivá, zdravá a navíc si na ní pochutnáte!

Ingredience

  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 malá nakrájená cibule
  • 3 nakrájené mrkve
  • 3 nakrájené stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek opláchnuté červené čočky
  • 450 g čerstvého špenátu
  • 1 polévková lžíce italského koření
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 plechovka (425 g) nakrájených rajčat

Postup

  1. Do velkého hrnce nalijte ¼ šálku zeleninového vývaru.
  2. Přidejte cibuli a česnek.
  3. Vařte na středním plameni, dokud cibule nezesklovatí.
  4. Přidejte mrkev a řapíkatý celer.
  5. Vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte italské koření a kmín a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Promíchejte.
  8. Přidejte zbytek zeleninového vývaru, plechovku nakrájených rajčat a čočku.
  9. Přiveďte k varu a poté přikryjte pokličkou a snižte plamen na středně nízkou teplotu.
  10. Vařte 30 minut za občasného míchání.
  11. Když jste připraveni podávat, přidejte špenát a promíchejte.
  12. Špenát přidávejte po hrstech, dokud se nevstřebá a nespojí s polévkou. Špenát rychle vadne.
  13. Podávejte pokapený čerstvým citronem a ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou (volitelně).
Zeleninová polévka s červenou čočkou servírovaná v misce se lžící s vedle položeným ččerstvým koriandrem a klínkem citronu.
www.keepingthepeas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.