Polévka z červené čočky se zeleninou

Polévka z červené čočky se zeleninou
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Tato vydatná polévka se připravuje z jednoduchých surovin jako je červená čočka, cibule, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Dochucuje se kmínem, citronem a koriandrem a výsledkem je luxusní hřejivá polévka, kterou si zamiluje celá rodina!

INGREDIENCE

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 oloupané mrkve
  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 6 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1,5 šálku červené čočky
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

POSTUP

  • Mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na kostičky.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a za občasného míchání restujte do změknutí (asi 5 minut).
  • Přidejte česnek a restujte další minutu.
  • Dále přidejte rajčatový protlak, kmín a vařte, dokud se kmín nerozvoní (asi 2 minuty).
  • Vmíchejte čočku a vývar.
  • Přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte částečně zakryté 30 minut nebo dokud se čočka neuvaří a zelenina nezměkne.
  • Přidejte citronovou šťávu a koriandr.
  • Před podáváním ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
Čočková polévka na dvou talířích, ozdobená čerstvými bylinkami.
www.errenskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.