Polévka z červené řepy a mrkve se sýrem feta

Polévka z červené řepy a mrkve se sýrem feta

Lahodná a živá polévka vhodná pro děti z červené řepy, mrkve a brambor, zdobená creme fraiche a rozdrobeným sýrem feta je jednoduchá na přípravu a skvěle vás zahřeje!

INGREDIENCE

  • 500 g syrové červené řepy
  • 2 mrkve
  • 200 g brambor
  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 bobkové listy
  • ½ lžičky tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení

Na ozdobení:

  • 2 lžíce creme fraiche
  • 80 g sýra feta
  • 1 lžíce petrželky

POSTUP

  • Ořízněte, oloupejte a nakrájejte červenou řepu, mrkev a brambory na stejně velké kousky.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte cibuli a restujte 2-3 minuty doměkka.
  • Přidejte česnek a restujte další minutu, než přidáte na kostičky nakrájenou červenou řepu, mrkev a brambory.
  • Smažte 3 minuty za pravidelného míchání.
  • Přidejte vývar, rajčatový protlak, bobkové listy a tymián.
  • Přiveďte k varu a vařte na mírném plamenu 20 minut nebo dokud se zelenina neprovaří.
  • Polévku rozmixujte do hladka.
  • Rozdělte do 4 misek a ozdobte creme fraiche, fetou a petrželkou.
Polévka z řepy, mrkve a brambor, zdobená creme fraiche, petrželkou a rozdrobeným sýrem feta na hlubokém talíři.
www.myfussyeater.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na polévky z červené řepy. Dali byste si krémovou, s dýní nebo raději kořeněnou s chilli? U nás najdete všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.