Sametově jemný polévkový krém s křupavou slaninou navrchu – recept, kterému neodoláte.
Ingredience
- 100 g anglické slaniny
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžičky chilli vloček
- 500 g zeleného chřestu
- 1 l kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- 4 lžíce zakysané smetany
Postup
- Ve větším hrnci rozpalte trochu oleje a vlože na kostky nakrájenou slaninu. Opékejte do křupava, přibližně 6-8 minut.
- Cibuli a česnek nakrájejte najemno, z chřestu odstraňte zdřevnatělé konce, odkrojte špičky (ty uchovejte na později) a stonky pokrájejte na centimnetrové kousky.
- Vyjměte slaninu z hrnce, dejte stranou a vložte špičky chřestu a 2 minuty orestujte.
- Špičky vyjměte a do hrnce vložte cibuli, česnek, chřest a chilli vločky, promíchávejte a opékejte 5 minut.
- Zalijte kuřecím vývarem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Odstavte ze sporáku a rozmixujte do hladka.
- Vraťte zpět na sporák, ochuťte solí a pepřem a prohřejte.
- Polévku z chřestu podávejte ozdobenou lžící zakysané smetany, pár opečenými špičkami a posypanou restovanou slaninou.