Polévka z chřestu se slaninou

Polévka z chřestu se slaninou

Sametově jemný polévkový krém s křupavou slaninou navrchu – recept, kterému neodoláte.

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžičky chilli vloček
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 l kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup

  • Ve větším hrnci rozpalte trochu oleje a vlože na kostky nakrájenou slaninu. Opékejte do křupava, přibližně 6-8 minut.
  • Cibuli a česnek nakrájejte najemno, z chřestu odstraňte zdřevnatělé konce, odkrojte špičky (ty uchovejte na později) a stonky pokrájejte na centimnetrové kousky.
  • Vyjměte slaninu z hrnce, dejte stranou a vložte špičky chřestu a 2 minuty orestujte.
  • Špičky vyjměte a do hrnce vložte cibuli, česnek, chřest a chilli vločky, promíchávejte a opékejte 5 minut.
  • Zalijte kuřecím vývarem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  • Odstavte ze sporáku a rozmixujte do hladka.
  • Vraťte zpět na sporák, ochuťte solí a pepřem a prohřejte.
  • Polévku z chřestu podávejte ozdobenou lžící zakysané smetany, pár opečenými špičkami a posypanou restovanou slaninou.
Polévka z chřestu ozdobená kousky opečené slaniny
Zdroj: saladmenu.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.